Czy w DETIII FIT jest możliwość ustawienia doładowania oddzielnie na każdym biegu?
Gdy ustawię w Boost DC table wartości jakie chcę mieć to:
na biegach 1-3 jest doładowanie, które chciałem osiągnąć i w zakresie jakim chciałem.
Natomiast na biegach 4-5 już przeładowuje o dobre 0,2 bara i robi się za sucho i ewidentnie auto nie ma swojej mocy.
Gdy znów ustawię EBC tak by na biegach 4-5 doładowanie było takie jakie chcę to na niższych brakuje mu te 0,2 bara
Dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.
DET III FIT - ustawianie doładowania na każdym biegu
- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
Re: DET III FIT - ustawianie doładowania na każdym biegu
Nie ma takiej możliwości w prost. Jest za to kontrola doładowania w pętli sprzężenia która wykorzystuje kontroler PID. Aby doładowanie było na stałym poziomie trzeba to wykożystać.
Ogólnie stroiłeś auto Ty (Czasy PXS). Po hopkach z wypadaniem zapłonu posłuchałem się rady (nie Twojej) i aktualizowałem najnowszy firmware. Zapisałem mapę, ale nie zapisałem ustawień itp. Po aktualizacji firmware wgrałem mapy ale okazało się, ze ustawienia sie rozjechały. Boost DC, PID itp... obecnie mam wyłączony Closed loop control. Chyba, ze masz zapisane ustawienia z mojego auta u siebie to chętnie bym je odkupił. Ewentualnie dalsza rozmowa na PW 

- Kisielisodd
- ECUMASTER TEAM
a jakie auto ?
stół kuchenny okrągły